Sabtu-date.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Harap dapat doakan PakNgah Jali supaya diberikan kesembuhan. Ameen.

PakNgah accident masa balik kerja kat Singapore Khamis lepas. Masa ayah bagitau tu memang jadi tak senang duduk. Sebab memang automatik aku teringat arwah PakSu and arwah PakLang. Both of them were died in March. Kau rasa? PakSu masa balik kerja, PakLang masa nak pergi kerja. And I just can't. PakLang awal bulan, PakSu tengah bulan. Then masa PakNgah kena hujung bulan. Kebetulan sangat takdir tetapkan macam ni. Tak rasa ke gugur jantung aku bila dapat tau pasal PakNgah? Anyway Cik Ghana yang banyak tolong family kitorang, Thanks a lot. Thre's nobody and nothing can repay those helps. Memula bila dapat tau PakNgah unconscious tu, memang lagi walang lah rasa. Tapi bila doktor bagitau yang actually PkaNgah sedar je cuma doktor suntik bius bagi rehat. And I was like, pheww~ Alhamdulillah. Sekarang ni tok dari kampung pun dah turun JB nak masuk Singapore Jumaat ni. And nak jagakan cousins aku which is anakanak PakNgah since MakNgah nak jaga PakNgah kat sana. He's stable but severe injured.

Sabtu nak buat kenduri doa selamat kat rumah. Jumaat PakNgah operation kaki dia. So, Tok, Ayah semua tak boleh melawat. Maybe Isnin baru pergi since Ahad takut sesak ke apa kan.. Semoga dipermudahkan segalanya.. In Sha ALLAH.

*

This week memang hectic. Dengan Mid-term MLS, UNGS. Assignment UNGS. Tu pun nasib Sir bagi extend due date hantar sampai Jumaat. Supposed hari Rabu. Memang aku rasa minggu ni exhausted sesangat. Tulah. Cuti taknak buat assignment. Esok nak hantar harini baru nak buat. Esok nak test, harini baru nak study. LOL. Tapi nasib baik MLS tu soalan dia pecah ikut bab. Memang Borneo tu tolak awalawal lah jawabnya. Fokus kat Royal Charter of Justice je. 

Last day before aku balik KL masa cuti mid-sem tu, aku dah janji nak belanja bukubuku kat adik since aku dah dapat baucer buku. Oh ya. TerimaKasih Kerajaan. Pastu dah alangalang kat CS tu, confirmlah kena belanja dia.. Makan lah wayang lah. Lalalalalala.. Aku memang dah janji nak date dengan dia kann. Nak belanja tengok Boboiboy. Gigih tu memasing taknak tengok dulu semata nak tengok sesama. How sweet we are~ Tauu dah. LOL. Tapi masa sampai tu memang ramai lah kan. Panjang betul nak beratur. So, decide untuk makan dulu dan tengok Batman vs Superman jela sebab Boboiboy masa tu ada pukul 11.45 and 4 je. Masa tu dah 11.30. Yela. Rezeki nak tengok Boboiboy ni mungkin kat tempat lain. HAHAHA. I'm TeamBatMan by the way.


Pergi Larkin lah nak beli tiket blablabla.. Cari tu cari ni. Anyway, love you partner forever. MuahhMuahh. 

Today is Sabtu. Make me remember this Sabtu-date. *shed tears* Rindu pulak. HAHAHA. 

No comments: