Laporan Perbicaraan di Mahkamah.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Isnin lepas aku dengan groupmates BM pergi High Court Kuala Lumpur untuk buat laporan tentang perbicaraan di mahkamah. Memang tak buat dah segala appointment ke bagai. Sebab before tu kitorang dah cop 2 tarikh dah kat Mahkamah Syariah. Bukan apa, sebab dekat sikit daripada High Court yang kat tengahtengah tu. Sesak pun tak sangat. Tapi yela. Bukan nak kutuk sistem pentadbiran yang so-called Syariah ni, tapi memang macam tu lah. Entah pape. Kejap macam tu kejap macam ni masa nak pilih tarikh. Then hakim takde then on the second date, suruh pilih tarikh lain. Hewww~ Thanks again. We're heading to High Court dah..

Senang sikit lah kan. Sebab tak payah nak deal untuk appointment or whatever it is. Just pergi kat kaunter pertanyaan tu, dia cakap, masuk je nak masuk manamana yang penting mesti ada orang, kalau tak nak dengar apa je? Then dia tanya lah kitorang nak Mahkamah apa and jenis apa. So, kitorang decide untuk pilih Kes Jenayah untuk Mahkamah Sesyen.

Memang jujurnya that was my first time went into a Court. Apatah lagi dengar perbicaraan. Ohh seriously, I really wanna go to Shariah Court. Sebab drama dia memang sangat drama sometimes. HAHAHA. What people told me lah. Sumpa masa dengar perbicaraan yang terakhir for that day, mata sangat berat. And I was thinking, imagine if I'm the Public Prosecutor, I must've sleep. Masa Advocator dok bersoal jawab tu memang boring habis la. Tinggal aku tak tersengguk or terlelap dengan yang lain je sebab gigih menulis. Sedangkan tak ambil kes tu pun. Ambil yang sebutan kes je. Senang. Hakim jatuh hukum and settle. Dah sampai kemuncak tu around 12 something, memang tak mampu dah nak stay situ, terus blah.


Engko jangan ikut perangai ni. Tak boleh amek gambo dalam court pun okayy?

Thanks Lily for driving us. Thanks God you've the car.

Maafler, bateri I masa tu memang haihai baibai. Sebab malam tu lupa nak charge. HUHUHU. Power bank pun tak harap. Cehhh~

Ni view dari court.

Lepas tu memang dengan memasing tak sarapan, semua lapo tahap gaban ahh. Tapi kena hantar AJ pergi Digital Mall sebab phone dia problem that day. Then, kitorang singgah Jaya One makan Boat Noodle. Yummeh kott. Sis lama tak makan Boat Noodle. HUHUHU.

Nak makan banyak sangat pun perut cam tak boleh terima. 

Then, dah alang-alang kat Jaya One yang memang dekat gila dengan CFS yang mana pada ketika itu CFS tengah ada CFS Fest, combination of Rafest and SMAC. Padahal kat Gombak pun ada Crave Fest gak. Tapi yela, nak melawat kengkawan and classmate First Sem yang still kat situ. Kebetulan Ain nak ambil transcript. Memula ingat nak balik dah sekali ubah fikiran macam nak balik sendiri and suruh je Ain and Lily balik. Aku dengan Paein balik naik public transport sebab nak habiskan masa dengan Kilah, Pipah. Tapi sayanglah tak dapat jumpa Balqis, Noy..




No comments: