Debate.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Alhamdulillah.

Research untuk debate Law dah boleh lupakan.
Dah boleh fokus untuk RKA je sekarang ni.
Tinggal Quiz Laws sahaja.
Dengan Final. Ya..

First time in my life.
First debate in my life.
Wahhh.

Team Government untuk First Round.

Leader of Opposition a.k.a. Class Rep. First Round.
Sambil-sambil team First Round tengah berdebat, kitorang menyempitkan tajuk-tajuk yang mungkin Team Second Round akan dapat. So, masing-masing buat preparation yang konnonya rapi.


PM kami memulakan bicara.

Kalau sekadar membantah, membetah tu dah biasa aku buat rasanya. Tapi, kalau debat, fehh. Inilah pertama kali sungguhpun sekadar Carry Marks untuk Laws. Ingat tak gugup ke orangorang yang takde basic in debate tibatiba kena debat? 

Speaking aku sungguh berterabur. Sungguh. *Kalau BM boleh gagah lah nak gamble aapapa pun. 

p/s: Gambar daripada ihsan group WhatsApp.

No comments: