Raya Pulau Ketam.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Tadaaaa.

Sekali pandang dah macam promosi Filem Seram pun ada.

Berkira-kira juga nak pergi sebab sepatutnya pukul 10 kena gerak tapi, pukul 10.45 baru habis Exam untuk Paper RKA.
Nasib baik ada second trip.
Dengan berhujan.
Dengan kena rush.
Berlari.
Dengan entah apa-apa lagi.
Macam Explorace rasa.
Hanya disebabkan nak sampai Pelabuhan Klang sebelum pukul 1.
Malangnya, pukul 1 pun masih di KL Sentral. Haaa. bayangkan.
Program yang sepatutnya bermula pukul 11.

Alhamdulillah. Dalam pukul 2 lebih sampai juga kat Pelabuhan Klang.

Dengan rush-nya semua pergi jeti..


Selama ni pernah dengar nama Pulau Ketam kalau tengok TV je.
Selalu masuk TV kott Pulau Ketam tu. 
Tapi tak sangka yang semalam aku dapat jejakkan kaki di situ.

Walaupun sebenarnya aku memang tawakkal je bila rommate WhatsApp ni..


Dahla nak pergi Pulau Ketam. Fehhh~

Tapi, Alhamdulillah. Semua berjalan lancar.



Pukul 4, lepas makan-makan, terus start tour.
Melawat asnaf.
Melibatkan Media which is TV Alhijrah. TV Kita untuk Semua..

Brothers AlHijrah.
So, mohh cuci mata dengan apa yang sempat di-Capture.


Balai Islam, Pulau Ketam.
Sekolah Menengah Kebangsaan Pulau Ketam.
Balai Polis Pulau Ketam.
Actuallay, banyak nak share. Namun, memandangkan line yang agak daif, maka hanya inilah yang termampu untuk di-upload. Mahap.

Dan, inilah wajah-wajah ahli GCC yang sempat naik First Trip ke Jeti. Yang lain kena tinggal kat Pulau Ketam, tunggu Second Trip.


Sebenarnya banyak je program yang dah dilaksanakan. Tetapi memandangkan kesibukan, tak berkesempatan nak update. So, aku pilih yang betul-betul patut untuk di-update je. 

Nah hadiah.
Buat penenang jiwa.
Ciptaan ALLAH.
Subhanallah.

No comments: