Post-Eid.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

It's already August and this is my 7th post for this year. Wauuuu. Busy benor hakak ni. HAHAHA. And yeah, raya pun dah habis but still nak share pasal raya. Yes I know Raya Haji is around the corner. Kisah apa aku? This is mine. My territory.

Tahun ni beraya kat Kedah macam biasa tapi since my Mak sakit before bulan puasa tu, so kitorang tak dapat berjalan sangat lah sebab mak tak berapa larat sangat pun nak berjalan. Cuma ikut Cik gi photoshoot masa First and Third day. Silalah jamu mata anda. Yelah nak suruh jamu selera raya dah habis kann.











Ni masa raya pertama. Kitorang pi Dataran Serdang and photoshoot acah model semua. 

Raya kedua kat kampung Mak. Memang tak kemana since orang datang non-stop and semua anak menantu cucu Tok Sa'ayah gotong-royong clear-kan depan rumah. Lelwzz. Orang before raya mengemas. Tapi takpelah. Asalkan buat. Haaaaa gituu. Tapi FiezaSudin memang in charge bab air. Buat air, buat air gula, ais. Bolehlah kannn. Pro itu jeee. HAHAHAHA. Ehhhh. Sambal kicap aku meletop hokayyyyyy. Tak blender pun. Tumbuk. *angkatkening*

So pagi raya kedua kitorang just pergu rumah TokSu. 







So, boleh la nampak yang cousin aku (Mom's side) lelaki macam ramai. Tu kira yang kecil. Belum yang sebaya aku, yang lagi tua semua lelaki. Berapa kerat je daradara pingitan. HAHAHAHA.

Raya ketiga ada kenduri rumah Long. Cucu dia kahwin. Yaa. Anak menakan aku lah tu yang kahwin. Anak menakan aku memang majoriti lagi tua daripada aku. HAHAHA. So, memang awkward lah nak panggil aku 'MakLong' tuu. Sokayyy. After makan and lepak kat rumah Tok Minah, Cik ajak photoshoot lagi. Mak aihhhh. Kemain. It's Eco kat belah mana tah kat Penang tu. And pi Jeti Bukit Aman kononnya nak makan tapi wehh raya kott, tutup lagi laaa. Baru raya ketiga. So pi Mamak je.
























Rumah wajib kalau nak photoshoot lawa semestinyalahh rumah Cu Kiah. Raya keempat kitorang meround kat Parit Teropong. HEHEHEHEEHEHE.








Lepas tu balik kampung mak and pergi tengoktengok kebun. 


HAHAHAHA. Boleh DM. 

And sebelum terlupa, meet my grandniece.
Kau tengoklah aku dah ada cucu punn. HAHAHA. Tok Long tak tau la berapa ramai cucu TokLong ada.



Jadi inilah dia serpihan kenangan raya lepas. Aku tak taulah aku ni busy apa sangat sampai tak menyempat nak update. HAHA.

Tahun ni Pak Njang and Mak Njang dapat pergi tunaikan Haji. Alhamdulillah.. Semoga ALLAH permudahkan segala urusan mereka. Ameen.. 

No comments: