ALLAH Merinduimu.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Credit: Abang Hafiz

Al-fatihah, Mohd Shaari bin Non. 
Semoga Abang Shaari ditempatkan dalam kalangan orangorang yang beriman. In Sha ALLAH. Ameen. 

*

Sakit yang Abang Shaari rasa memang sama macam apa yang arwah PakLong Ee rasa. Cuma bezanya, PakLong memang ada sakitsakit lain. 

This is my very first lost of cousin. Kehilangan sulung among my cousins. Either from my mak's side or ayah's side. 

Aku tak ralat sangat sebab raya kedua haritu kitorang ada lawat jugak. At least jumpa jugak daripada PakLong yang memang aku langsung tak sempat jumpa. Masa jenguk haritu pun memang lemah dah. Terbaring je. Tapi still kenal ayah aku semua. Siap nak bangun lagi. Allahu..

Isnin petang tu semua yang kat kampung dah call cakap tenat dah. Abang Sam memang tokleh nak drive balik, mintak hantarkan gi Larkin. Maaf tak dapat balik. Kami kat sini iring dengan doa. TupTup around 12 malam, dorang call balik cakap Abang Shaari dah takde. 

Rehatlah di alam sana. 

Abang Shaari tak lalu nak makan apa pun, nasi ke apa jenis makanan memang tak boleh lalu kat tekak. Just minun air je. So kesannya badan memang cengkung. Kalau bagi makan pun, mesti muntah balik sebab tekak tak terima. Macam tu jugaklah PakLong aku. 

Aku harap sangat semua ambil iktibar. Pesan orang duludulu ni ada betulnya. Waktu tengah hari memang waktu berehat, Rasulullah pun galakkan qailullah . Janganlah menebas semak waktu macam ni. Senang cerita macam tersampuk laa. Sebab Paadong sempat cerita, tengah dia nebas, ada benda hitam lalu depan dia and terus dia rebah. The same thing happen to Abang Shaari.

Cuma benda makin bermasalah bila masingmasing campur aduk kan halhal keluarga and guna khidmat bomoh. ElokElok sakit sikit, terus datang segala macam penyakit. Ya ALLAH, ampunkan kami hambu-Mu yang khilaf 

Aku harapkan satu je. Semoga pemergian Abang Shaari ni membawa hikmah macam mana hikmah yang dibawa lepas pemergian PakSu. Ameen. 

2 comments: