Memory Lane.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Pheww~ Lama tidak meng-update. Anyway, belum terlambat lagi rasanya nak wish Selamat Hari Raya buat rakan taulan semua.

Aku beraya kat kampung sekejap je. Raya ketiga dah balik JB. Yela raya keempat Ayah dah start kerja dah. While aku naik kerja raya kelima. Lewlz~ Tak syiokk lah kan beraya sekejap je. But yeah, I don’t feel the mood of raya actually. Just pergi rumah Paein je. Ahaa. Tu pun around 11 hujan selebat-lebatnya. Alhamdulillah. Rahmat turun. So, dalam pukul 3 cemtu baru gerak rumah Paein. Then pergi rumah Kak Ah. Weiii, I got new niece. Muka dia sebiji muka adik masa kecik. Tapi tengok gambar jela. Sebab baby kat hospital masa tu. Songsang. Dia baby 2 hari before raya. Eheh. Supposed after raya. Awai na keluaq. HAHA.

Well, beberapa hari before balik kampung tu aku keluar lah buat reunited dengan 2 jenis manusia. Jenis.. HAHAHA. Throwback memory lane? LOL. Gang masa menengah rendah. Zaman KAA yang “Ohh yes. We’re KAA but still zaman jatuh naik bangun duduk all that.” Biasalah kan zaman lower form ni lah zaman orang kata, ‘baru nak up’.

5 tahun dah berlalu and now sorang dah study US sorang tengah struggle kat IIUM (eheh sangat) yang lagi sorang nak kahwin dah bulan 12 ni. Allahu~ Cepatnya masa berlalu. Last week masa Dayya datang rumah suruh teman tunjukkan jalan pergi rumah Kak Echa (which is isteri anak jiran aku), sebab nak fitting baju and pilih pelamin and that time aku rasa macam… Dewasa dah rupanya cakap pasal kahwin ni. Theme lah, baju la, etc. Nak gelak ada sebab aku ni rasa aku kecik lagi nak cakap pasal all those stuffs.

Kau bayangkanlah aku ni nak masak pun belum rajin. Apatah nak jaga anak orang. Tak memasal jadi janda muda. Habis aku. HAHAHA.

So, we’re breaking our fast at DapurKita since memasing ‘tak tau’ ‘tak tau’. At least ada banyak la choice kann.


Then lepas buka menapak pergi Galleria. Kononnya nak tengok apa ada kat Paso Bumbung. Tapi macam tak kick je. Ehh? HAHAHA. Hipster sangatt lah awak. Baik jalan dalam Galleria je shopping. Sebab last year macam banyak pilihan. Tak tau lah tahun ni kenapa.



After that terus balik rumah aku and terus beraya. Mak aihh. Cepat nau.. HAHAHA. Ber-tart bagai. Dah itu kuih yang ada sebab aku buat siangnya before keluar.



Rindu masa dedulu. And all of us still the same us. Masih kami yang sengal. -_-
LOL.

Yaya is having fun in Korea right now. HewHew~ Anyway, semoga selamat. Selamat pulang ke US and enjoy your life there. And Selamat menjaga badan ya Dayya. Kalau tak habis baju kau. Habiss. HAHAHA.

No comments: