Random Thoughts.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

For the past few weeks, aku berdepan dengan kematian ramai orang yang aku kenal. MakCik Emy, PakCik Jeti kat Pulau Ketam, Batch-mate aku, junior kat CFS, and schoolmate member kat PLKN. Allahu.. Mungkin untuk ingatan pada diri aku juga yang kadangkadang lalai. Mungkin ingatan buat kita semua.

Al-Fatihah buat mereka.

Al-Fatihah juga buat PakLang Fadzil, PakSu, PakLong, TokWan Leman, TokWan Ashim, Wa. TokWa, PakLang Din. Dan buat mereka yang telah kembali kepada ALLAH.

One day, it'll be my turn. You and everyone who still alive. Do good deeds. Never put ALLAH aside.

*

By the time I'm posting this, I'm waiting for going back to JB. Well, I'm having LPS. This Wednesday is my last paper. *dancing* 

Rasa macam wow.. I've done with my First semester as Undergrad student. Sekejap sangat rasa dari Februari sampai Mei ni. Aku rasa macam wuuu~ Takdelah advance. HAHAHA. Okay gurau. Somehow aku rasa nak balik ke CFS untuk aku stay kat sana for the rest of my life~~ I'll be with you. Uuuuu. HAHAHA. I'm done with tutor classes actually. Memang dengar best kelas 50 minutes je tapi tutor tu task dia macam nak menggila. Torts dengan cara dia, Contracts, ILS, MLS. Yeahh~ No wonder Madam Mizan did mention, "Kalau awak masuk Degree nanti confirm awak akan jadi berani nak keluarkan pendapat." Yela, Kalau tak, dapat markah, "0" . Tapi paling teruk is BM. Bunyi macam senang kan? Ketahuilah bahawa sesungguhnya Contracts yang payah tu pun senang lagi berbanding BM. By the way, aku bermasalah betul dengan ILS. Memang mengantuk sampai menangis baca bukunya.. Teruk penangan dia. HUHUHU.. Tinggal MLS Rabu ni. All the best Section 3 Teams. Banggakan Madam Noraini kita yang the best tu. 

Aku harap takdelah if aku balik kampung and cakap aku ambil Law and every one will ask, "Kalau macam ni nak pakai Akta apa?" Look. Aku baru belajar Legal Systems kott tak payah nak merepek tanya bukanbukan. Lepas tu nak cakap yang even Judge pun tak hafal Akta, Lawyer pun tak hafal, jangan gedik nak ingat aku hafal. Sebab pernah kena sebelum ni. Well~ Rasa macam lama tak bersua dengan rakyat kampung. HewHew~ Last tahun bila tah balik. Hmmm. It's me. Aku je. Mak Ayah Adik balik gak last year. Okayy. Whatever.


Last week paper macam tahap nak membunuh sakan. Sebab takde gap. Pehh~ Memang mencabar.
Ni kitorang keluar before start paper Transac aku, and QAHOL Sar. Gi JPJ renew lesen. Okay at least dapat keluar menenangkan kepala. And yeah, after paper Transac tu pun keluar gak. Aku dengan Paein gi KL Sentral, makan Mee Tarik and..


Ya. Angry Bird sangat best. Well, I don't know if aku bagi review as the one yang minat kartun or the one yang stress after paper Transac. Anyway, memang aku lepaskan sesungguh gelak aku sebab memang rasa okayy, forget the past dear, you'll face another 6 papers. HAHA. Yeayy me~

*

Tadi after paper ILS, aku nak makan kat Evoke, tapi Wafa' ajak makan kat HS Cafe, so I went there and met Husna, Nani and Alia. Seriously, ingat just nak sembang pendek macam bila jumpa kat Cafe Salahuddin but then rasa macam banyak benda nak share and at the end, aku suruh Wafa and Paein gerak dulu, cehh konon nak mengejar.. Tapi syok cerita sampai balik terus dengan dorang. How I miss that room. Seriously..

"Haritu dengar lagu Muslimah teringat Fieza. Rindu. Dulu selalu dengar pepagi." 
-Husna, 2016

And aku meluahkan everything yang aku tak dapat luahkan kat dorang tadi. About this and that. Everything.. And guess what? *angkat kening*

Teluk Gasing, 31 Ogos 2015
One of the person in this picture is someone's fiancée. And she'll get married next year. *drums roll*

Rindu korang. Harap korang tak lupa Fieza. Sorry Nani selalu sakat Nani. Rindu sangat. Tadi dapat lepas sesikit pun teruja sangat. Serius rindu..

No comments:

Post a Comment