IMCW Sumayyah.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

As certain people had already known that I'm really busy by this time. Discussion pun after midnight baru nak muncul muka. Assignmrnt pun curicuri masa nak buat. Like seriously, bila ada masa je, try je buat. Tapi mostly aku tidur. HAHAHAHA. Seriously guys, don't ever follow this.

Kau bayangkan lah aku join Drama untuk Inter-Mahallah Cultural Week and Charity Theatre pada masa yang sama. Okayy. Actually, it wasn't supposed to be at the same time. Tapi sebab IMCW tu tetiba delay seminggu, naaa~ 2 shows in a week. Drama masa hari Jumaat and Theatre, hari Ahad. Melampau tak nak kena spilt character. Tu pun kena tolak untuk jadi main character for drama. Bukan apa, aku takut dialog tu aku lupa. So, pegang watak picicsan je. HAHAH. Anyway, theatre pun watak picisan gak. At least I learn from what I've joined. Dan disebabkan aku maybe berat sebelah sikit kott sebab banyak skip training drama. Nasib baik Khamis tu rest day untuk theatre. Boleh push untuk drama.

So, here's the team.
From Sumayyahvengers.


Untuk drama, kitorang kena buat pasal Tokoh. Dan syarat dia, perempuan tak boleh bawak watak lelaki and vice versa. And, I'm not in charge for choosing the 'tokoh'. Apapa pun, thanks untuk pemberi idea, since kita mampu menang 'The Best Performance'. Dan tahniah jugak untuk supporters sebab menang 'The Best Supporters'. Kak Amie memang havoc gila. Well~ We're in that Audi without brothers kott. Hilang kesantunan semua orang rasanyaa. But then, aku kena jaga standard aku lah kan sebab malam tu aku bawak watak Ratu Dubai. LOL. Why on Earth I became a 'Ratu'? Anyway, thanks Kak Zu untuk jubah yang memang havoc and shawl. So nice and beautiful. 

Kitorang pilih Hanan al-Hroub sebagai tokoh. First thing first, memang nak lari daripada kebiasaan yang biasa bila sebut tokoh. Mesti akan pilih, Asiah, Mahitah, Sumayyah, Fatimah, Rabiatul Adawiyyah dan sebagainya yang berkaitan. Bukan nak cakap lame or whateverit is, tapi basically, all of us memang dah sedia maklum siapa srikandi tu, apa perjuangan dia, apa sumbangan dia. Something yang kita dah boleh predict. Anyway, Nusaibah punya drama pun mantap. Pasal Ibu. Seriously, pelakon dia memang power. Meleleh kott. 

Who is Hanan al-Hroub?

video

Got from facebook.

Inspiring. Thanks to all my teachers out there. The one who had taught me everything.


All thanks to my partner in crime for helping us. Yeah, jadi bidan terjun untuk watak pembawa babak. LOL. At least tak kena disqualified. Just kena deducted markah sebab tukar participant.


Dan terima kasih untuk Kak Ida sebab pinjamkan motor. Even it took ages for us to start it. AKu biasa bawak Wave, bila dapat Ego, macam ego pulak dia nak start. LOL. HAHAHHA. And also Syimu sebab pinjamkan helmet. And big thanks to Syazely lah sebab sanggup ambil and hantarkan that helmet. Memang berbaloi gak lah even balik dari Kuliyyah Engine tu berhujan, before show tu tangan jari tersepit pintu. Tak sangka tersepit sampai berdarah. Biasa pengalaman tersepit je tak pernah sampai berdarah. That door is really~ At least berbaloi sebab dapat Best Performance. Aku tak kisahlah if tak dapat top 3 pun, sebab dah dapat best performance pun okayy. By the way, aku bawak 2 watak kott. Jadi Ratu and student. Memang kartun lah masa sarung baju. Tapi, Alhamdulillah. Everything went well. Congrats guys.


This is the reason why I came late to the training. 
Dengan berhujan tu balik Mahallah dari Engine. Even dah mandi tapi maybe sebab penat sekali, so memang kena telan gak panadol. Nak tau cerita best? Since Director said, everyone will be punished by 10 squats for every minutes late, guess how much squats I need to do?
*drum rolls*
It's 750 squats. Naaa~ Congrats me please. Yes, I'm awesome.
Panadol effects really kicking.
By the way, aku tak akan lupa moment ni. Rasa nak buat celebration on 15th of April every year. The moment when I have the courage to ride motorcycle on the real road with so many vehicles. Aku paling teruk pun gi Tesco Extra lalu jalan belakang je. Haritu nak bukak SSPN pun adik yang bawak. This time sebab Paein tak berani and malam dia tak clear plus that night hujan.
Tapi she's equal to my beloved sister. Aku ni bab bagi signal memang 1km before masuk simpang dah bagi, but part nak brek tu memang mengejut gila, so, HAHAHAHA. Awesome right? Anyway babe, hang buleh lah jadi JPJ lepas ni. Haaa, dah nampak dah sinar masa depan tu. LOL. Plus, both of us takde lesen. Haaa~ Takpela, at least lesen kereta aku mungkin boleh mebantu.


Nah, belanja gambar satu,


Ratu zaman kini dah maju, pakai sneaker. Tak payah nak high heels ke wedges ke. HAHAHA.

*

15 haribulan tu jugak, birthday Sarihah. Roommate merangkap classmate kat CFS dulu.. Kitorang celebrate biasa je. Order Dominos. Happy 20th Sar..

Since everyone in my room went to Ibadah Camp tonight, I'll become Paein which every week jadi loner. And yeahhh~ I've excuse letter kott for not coming to Ibadah Camp. Wish all the best for the AllNighters Team tomorrow. Ganbatte .

1 comment:

Anonymous said...

Wow..Patutle fza nampak restless, rupa2nya fza masuk dua teater. Tahniah2 menang....
By the way, Lawa2 smue ni fza. Single Mingle lg ke?
Hehehehe ^^,
~ abg.malik_