Fri-date.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

*FiezaSudin is holidaying..* Mid-sem break guyss. 2 papers done, 4 downs to go. Wuhuuuu~~

Thanks God second exam untuk Contracts buat Jumaat pagi and Thanks God jugak sebab aku beli tiket Jumaat petang. Aha. Macam tetau je kan~ Actually boleh je beli on the spot, tapi dah kebetulan teman Paein and Sar nak beli tiket, alangalang tu beli terus jela. Actually masa tu nak Fri-date. Kahhh~ Tapi yela, memang payah pun nak kumpulkan semua Crew 323 tu. Memasing busy, yang kat CFS lagi. So, end up nya, mukamuka yang sama je hang around. Yang Wafa' beria taknak follow kalau nak pi tengok Munafik. HAHAHAH. Maka, hanya aku, Paein, Sar dan Syazely je yang gi. Habiskan baucer buku kat MPH, And yadayadayada.

Memula nak tengok yang pukul 4 kat Mid Valley. Gigih tak engko rasa dari Gombak tu menapak ke Mid? Padahal Wangsa Walk ada kott. LOL. Bak kata Syazely, 'Jauh berjalan luas pandangan.' Tu pun sebab memang dah sampai TBS, straight away jela pi Mid naik KTM tu. Tapi kalau pukul 1 baru nak gerak then sampai TBS pun 3 lebih, nak buat keputusan beli tiket lagi blablablabla sampai pukul 4. Akhirnya terpaksa tengok yang pukul 6. Dah sampai Mid tu bukan nak belu tiket dulu, gigih cari buku kat MPH. Pastu baru tersedar tujuan asal. Betul lah Paein cakap, 'EntahEntah kita orang terakhir yang beli tiket.' Ada 5 seat je tinggal. Tu pun depan sekali. Okayyy. Nasib sangatsangat menyebelahi.

So, nak tau pendapat kitorang pasal movie tu? HAHAHHA. Masa tu kononnya kejar masa. Aku ada selection Handball untuk KUSEF. Tapi memang tak mampu nak sampai Gombak pukul 9. Terpaksa tarik diri lagipun match dia sama tarikh dengan show aku. HUHUHU~ Korbankanlah salah satu... Balik Mid, singgah KFC KL Sentral. Sambil makanmakan tu, kitorang keluarkanlah opinion memasing.. Overall, memang nice and okayy lah Munafik tu. Dari segi aurat, batas, hiwar, tu memang nice. And some quotations dia  memang duhhhh sangat tepat. Part Nabila Huda cakap, "Dia ustaz, tapi hati dia penuh dengan raguragu." Something yang lebih kurang macam tu lah. Memang sangatt wauuuuu. So true dude  Banyaj lah lagi ayatayat dia yang memang realiti. ThumbsUp untuk itu. Just slightly thibgs macam tak berapa nak logik on certain part tu lahh. Bak kata Syazely, "Still boleh dipertikaikan." Sampaikan benda tu buat kitorang rasa, "Whatt?" Tak kata lah orang belakang siap pelik, "Pahal dorang gelak doo?" And part sedih dia tak sampai. Ehh. Aku tak tau nak describe tak sampai tu cemana. Tapi tak sampai lahh. Sedih dia tu tak macam aku tengok Olabola dengan Paein. Keluar panggung pakat kesat air mata. Cemtuh lah sampai tak sampai. Part seram dia pun standard. Aha. Cerita seram ann, sound effect yang mainkan peranan. Oh ya. Scene dia banyak yang predictable cuma part Pak Osman je yang unpredictable. Anyway, need more movie like that. Cool gitu.



No comments:

Post a Comment