Never Lost in Memory.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Kau mesti akan rasa ralat sangat bila kau eager nak jumpa someone atau someone eager nak jumpa kau at a moment and end up dia, kau dan dia tak dapat jumpa sebab dipisahkan dengan ajal.

Yeah.. That's what I always face.

Ralat dia bukan biasabiasa. Aku pun tak tau nak explain macam mana. Sebab bukan situasi untuk pertama kali bagi aku. Aku risau gak masa aku mimpi gigi aku patah, hancur berderai satu hari tu. Tapi aku cuba positif. Mungkin mainan tidur.

That moment aku dapat this dalam group..



Nasib baik aku jenis auto-download. So, bila bukak aku rasa macam someone familiar. And dalam group tu mentioned nama yang memang familiar sangat, Abu. (the one that on motorcycle)

Masa tu terkejut lah jugak sebab risau something bad happen. Tapi cuma harapkan yang terbaik jela masa tu. Couldn't do more. And masa aku post kat group lain, kena tanya lagi, "Memang hilang kan? Bukan dorang lari kan?" Rasa sendu je bila orang tanya macam tu. That feeling. Really..

Tiap hari mesti group GBS tu tak sunyi sebab dorang akan tanya update baru pasal Abu and his friends. Tapi, nothing. Senyap je. Tak tau berita. 

Paling heartbroken untuk aku bila baca status Ibu Abu. 


Frankly, aku tak pernah jumpa Abu officially. Sebab the day aku patut turun Pontian untuk Program kat Teluk Kerang, I've got something more important to be done. Tak silap aku quiz. So, aku tak dapat jumpa all the team kat situ. Tapi dia ada cakap, takpe, bebila boleh jumpa. That the most sad part..

At last pagi tadi masa bukak WhatsApp group GBS, aku dapat ni.



Hilang fokus aku dalam kelas tadi. Aku mengharapkan miracle tapi dorang bagitau, semua mangsa dalam kereta. Gugur jantung aku. Memang takde fokus langsung. The same feeling when I heard about my PakLong. Hilang mood nak study untuk paper petang tu. 

He's too nice. Hilarious. Rindu nak sakat dia dengan Iu yang selalu TYPO Abi. No more people to be called Abi after this. No more people that treat others like he's known for years even though just met for a moment. No one with 'kadangkadang' no one with his doings. No longer. No one ever called Terengganu as Oxford. "Aku kat luar Malaysia masa tu." "Aku nak gi Oxford." "Oxford korang, Terengganu aku." 

Rest in peace. May ALLAH bless all of you.


If only I'm in JB right now, I'll make sure Uki fetch me to get here. 
Al-Fatihah, Abu Izzani Abu Bakar.
Nik Shakir Zufayri, Luqman Jainie, Muhammad Asyraf Isa.

*
Tadi masa makan kat Cafe, tengok berita. Rasa sayu je. Imagine when you know that person right? That moment, aku dengan Paein just realise, how is it our end?

No comments:

Post a Comment