Hang Around.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

AnganAngan nak membelai blog memang bak menunggu Sang Putera dari Negara Pantai Berpasir Emas masuk meminang je gamaknya. Hiperbola melampau kauu~ Yela, aku pun tak expect dan memang tak plan pun nak kena tolong cousin aku jaga anak-anak dia. Untuk sementara waktu dia nak cari bibik baru. Daripada cleaner I transform profession jadi babysitter you.. Bolehlah dapatkan tips menjadi babysitter yang berjaya daripada aku lepas ni. KahhKahhKahh~ Padan muka kau Fieza. Siapa suruh taknak cari kerja lain kat JB masa tu. -_- Dengan segmen pun dah berlalulah sudah.. Baru aku ada masa nak blogwalking. Ngehhh~

HAHA. Diari Seorang Babysitter? Well~ Coming soon. Baru 2 kali Jumaat kott. Chill lah. Tunggu hamba habis kontrak dulu naa? Tapi sungguh kukatakan.. Aku lebih rela kena berleter dengan mak aku rather than jaga budak. HewHew~ *drumrolls*

Jadi. Before aku gerak gi Hulu Langat ni. Aku ada lah hang dengan beberapa jenis manusia. LOL jenis. Dalam minggu lepas juga lah which is before aku menjejakkan semula kakiku ke TBS. Ingat cuti ni tak payah jejak lagi. HAHAHA. So, hari Sabtu tu ex-schoolmate aku adalah buat Yasiin, and it was in Permas Jaya. Dan memandangkan aku dah berapa punyalama tak tinjau Permas Jaya tu, aku decide nak pergi lah dengan adinda tercinta. Tu je member aku kat JB ni. HAHA. Lagipun adik memang tak pernah ada experience naik bas tambang, naik teksi, pusing area Permas. SobSob sikit sebab she supposed to school at Permas too but there was no transportation. Masa zaman aku driver tu hantar lagi, tapi since kat Taman Molek dah ada sekolah agama baru, then bebudak yang sekolah kat Plentong yang tinggal kat area kitorang ni majoriti dipindahkan. So, siapa lagi nak gi jejauh sampai Plentong dari Taman Molek tu kan? Kesian lah tak dapat sambung legasi aku. Hummm~ Takpe dik. You can get better than it!

After Yasiin tu, kitorang straight away gi AEON Permas. Plan asal, nak keluar awal, then lepak AEON. Lepas tu baru gi Yasiin. Tapi, yeahh. Salah aku la sebenarnya. Siap lambat. HAHA. Lepas tu tetiba hujan. Gasak lah lepas Zohor tu baru keluar.



Isnin tu aku keluar dengan ex-schoolmate aku tu. Gi main bowling. LOL. Sumpa LOL. Score aku untuk 2 games tu harusnya untuk score 1 game je. Oh no~ Rasa nak buang medal, trofi, sijil and segala pasal bowling. HAHA. Tangan dah jadi kayu, tak sempat nak rendam bagi lembut. Then, gi Seoul Garden. Ber-steam boat bersama.

Sepatutnya hari Selasa tu ex-classmate aku ajak keluar. Tapi aku minta off day. Kebetulan Deepavali an masa tu. Sebab aku dah keluar 2 hari straight. Tak larat. Tapi rasa macam hipokrit sebab kat CFS boleh je Jumaat sampai Ahad keluar. HAHAHA. Ini semua poyo Fieza. So, hari Rabu tu baru gi keluar balik. Saje je keluar. Gi Tebrau City pastu turun padang kat Kilang Bateri.



Well at least my holiday still going smoothly and nicely. ThankYou.

Tak guna sungguh lesen aku tu. Buat hiasan je gamaknya. *mukacomel*

No comments: