Syajan.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Syajan = Hazan.

Ingat 'La Tahzan'?

Itu maksudnya.

Yeayyy~ Bertambah mufradat Arab korang..

*

Guess what? Betapa aku kena bebetul kental nak melalui minggu ini. 

Dengan keserabutan nak siapkan Research Skills punya assignment. Memang masyukk katekoo~ 2-3 hari gak kott dalam minggu ni je aku tak tidur. Sampai demam dibuatnya. Tak pernah lagi setakat ni aku stay up or tak tidur boleh sampai demam. Memang legend ahh subjek Research ni. Menduga sungguh. HAHA. 

And after that, dok WhatsApp dalam group family, ayah inform..


Tahan air mata je. Manja.. Balik please. :'( Mak taknak manjakan Manja takpela. Kakak ada. ;) 

And, this is the kemuncak..

2 hari before tu, aku ada lah story kat Paein pasal dia. Tetiba teringat.. Memacam aku mengadu. And aku rasa macam dia taknak tau apapa pasal aku dah. Sampai sanggup rahsiakan dia pi mana. Hummm. Nasib je gua scroll kekomen orang kat FB, baru aku tau. Yela. Maybe kau macam Syafiq, ada sebab taknak bagitau. Okayy. Takpelah.

Surprisingly, dia WhatsApp aku hari tu. Rabu rasanya..


Dan, automatik aku ter-tarik balik apa yang aku ngadu kat Paein..

Yeahh. Of course aku terkilan. Ya. Memang aku reda pun masa First Intake tu aku tak tersenarai.. Tapi, let me ask you.. Kalau kau dah gagal pada satu tahap dan diberi peluang kedua untuk cuba, will you leave it? Okayy. Kau nak lepaskan pun terpulang ahh sebab kalau aku, mestilah kena grab it kott. In Sha ALLAH aku yakin if I still can't manage to be there, aku tetap akan reda. Kalau tu rezeki yang tertulis. Isn't it? Tapi yang buat aku ralat sesangat bila aku takde peluang langsung pun nak check whether aku dapat atau tak. What if I actually success. I mean, aku dapat tawaran tu. What if? TakNak cakap dengan MakAyah. Nanti serba salah. Clueless kott. Memang Husna ada cakap, tapi aku tak expect semakan dia memang still available masa tu. *sigh*


Okaybai..

*

Adelah tu hikmah dia. Aku yang tak jumpa lagi. 

Oh ya. Belated Happy Birthday to someone special, Ayu Puan on 3rd of July, AvantGarde member, Zureen on 10th, and my little funny roommate, Nani, yesterday.. Tinan balik Perlis dah. Huntung lerr. Kami ni dok terkandas kat CFS lagi. HUHUHU. 

No comments:

Post a Comment