Shopping.

Assalamuaaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Jumaat tu aku plan nak gi MyDin beli apa yang patut. Pastu nak usyausya lah Masjid Jamek tuh. Asalannya Paein ajak gi rumah MakCik dia. At first aku okayy je, then bila kejap jadi tak jadi, pastu macam takde kata putus, aku terus decide nak pergi Sg. Lalang, which is one of GCC programs or to be cleared, the last program during Ramadan. I mean outside program. Kan masa nak pergi Pulau Ketam tu, kengkonon ada hal dan kengkonon masa raya nanti ada Pulau Ketam Raya. *sigh* Possibility untuk Pulau Ketam Raya sangat tipis. Okayy nyesal tak gi haritu. Dahla masa nak gi Broga tu tak cukup transport. HUHU. Aku taknak ganggu hari Sabtu aku yang dah di-reserved untuk GCC dan taknak distract Ahad aku untuk ke manamana. Nak tak nak aku menghabiskan shopping itu pada hari Jumaat jua..

Husna balik minggu ni sebab ada gathering family. Kind of lah kan. Tapi memandangkan kelas dia habis petang, and agak sukar untul Umminya ambil, Husna decide nak teman aku jugak. Yeayyy~ Ada member. HAHA. TupTup MakCik Paein pun all of sudden nak follow. Happy pulak tu dapat keluar. Macam sebulan kena kurung dalam CFS je gaya. LOL.

So, kami bertiga pun pergilah ke MyDin petang tu and berbuka kat tepi Masjid Jamek. Makan apa patut je sebab plan nak makan kat tempat lain. Tapi keputusan nak buat tu memang payah gila ahh. Kengkonon nak makan KFC, tapi dah sampai KL Sentral, lost gila nak makan apa. Nak masuk NU, kang exceed daripada pukul 10. Aku pun explore lah KL Sentral tu nak cari tempat makan and I found one. After this kalau aku hilang arah tak tau nak gi mana, aku gi situ je. Well, I've found a new port.


Feeling best pulak gi Masjid Jamek memalam. Dahla kalau boleh sengaja nak cari penyakit sebab nak masuk CFS lelambat. HAHAHA.

By the way terima kasih PakCik Teksi yang bagi diskaun. "Ala. Ni awak semua kena jalan kaki naik atas, kira diskaun jela." Most appreciate. PokGuard suruh turun kat depan je. Ngeh~ Dahla sesaampai je terus kena gerak LY. Gua ada meeting kott malam tu. Part tokleh blah, clash 2 meeting pada masa yang sama, Nasib baik buat kat LY jugak. Settle satu, terus gerak yang lagi satu.

Before Raya ni memang nak settle banyak benda pun. So, tahap busy tu macam level up sikit ah before first  week tu. Apatah lagi bila tambah dengan perangai aku yang bila dah buat pastu lost, terus give up. Makin tertangguh ahh segala kerja. MudahMudahan FiezaSudin mampu tabah menghadapi subjek Research Skills. In Sha ALLAH. Ameen.

No comments:

Post a Comment