Issue.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Dan harini aku dah dapat balik draf untuk Article Review. Just nak tambah part Bibliography je. Lepas tu, ICT punya video, Bisnes, outline Public Speaking. Duhh~ ITIL tu pun aku tak tau bila nak dapat assignment. *picitkepala*

Takpe. Marilah bernafas dengan tenang dahulu. Hidup perlu diteruskan walau apa pun terjadi.

*

Aku tau isu ni dah sangat amat lapuk dah pun, tapi, like I care? Aku still nak suarakan jugak.

Memula sekali aku nak minta maaf lah at the first place kalau cara aku ni macam terlalu banyak pertikaian. But, yeahh. aku memang suka memertikaikan pun kan? Ala. tak reti lagi? BajerBajet critical thinking lah sikit. So, apa faedah belajar Thinking Skills dulu yedokk? 

Dan. Aku cuba meneutralkan diri untuk tidak memihak kepada manamana organisasi yang terbabit. 

Masa viral pasal kes kat Low Yat tu, dapatlah mesej berantai yang kononnya kat TBS ada rusuhan. Dan fakta sebenar ialah aku yang berada di TBS untuk balik JB. So, bila some of my friends yang tau aku balik malam tu, bertubi-tubi lah jugak dok WhatsApp tanya aku okayy ke tak. Dahla dengan aku mood swing tetiba dengan hati tak berapa nak sedap tu, aku just jawab, "In Sha ALLAH. It'll be fine. :) Lagipun aku bukan ada kaitan dengan masalah tu pun. Aku tak bersalah langsung." Huisyhhh~ Memang pun. Memang ramai sangat Cina kat TBS tu. Sungguh! Sebab dorang pun nak balik kampung sebab cuti raya puasa. -_- 

When you have a right way, why do you need to choose the wrong way?

At first aku tak follow lah pulak kes Low Yat tu, aku just go through je. Tapi bila sampai merusuh tu yang aku start follow semua story daripada source yang berbeza. Lepas tu aku try buat analisa aku sendiri. Kengkonon guna kemahiran Research an. HAHA. 

Cuma memang aku tertanya je kalau lah betul seseorang itu ditipu, kenapa tak report je? I mean, KPDNKK ke whatever it is. Dan kenapa penjual yang ada bukti report? Well, when you have a right way why do you need to choose a wrong way? Dok gasak jugak nak guna kekerasan.

Ayah ada cakap kat aku, someone ni dia Cina jugak did mention yang Cina Malaysia memang sukar untuk dipercayai. Tapi pada aku, whatever it is, terpulanglah apa pun, bukan semua. It's certain. Aku ulang. Certain. And others are not good enough pun. Kalau kes dengki dengan rezeki orang sampai tutup pintu rezeki orang tu tak ke lagi haremm? Cukuplah salahkan bangsa, keturunan, agama. Attitude tu dude. Attitude yang tunjukkan who you are. Dan cukuplah tabur arang kat agama sendiri. Enough.

p/s: Pissed off. Kalau nak tau berapa kali aku retype entry kali. -_- Hilang semua idea. Berapa paragraph lesap. Ahhh!

No comments: