Go.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Baca ni.


Alhamdulillah. Semua dah dapat pahala dalam bulan puasa ni.

*
Pagi tadi, plannya aku taknak tidur lepas Subuh, so just baring je sementara nak mandi. Tapi kalau dah baring tu kau fahamfahamlah apa jadi kan. SedarSedar je Husna nak alert aku pukul 7.30 masa tu. Kelas pukul 8 lak tu. 

Sambil membebel dengan baju tak iron bagai, aku ternampak Ambulans PPUM depan Mahallah AC. I'm just, "Kenapa ada ambulans tu?" But then, memang tak tau apapa pun. After iron baju, aku jengah balik, ambulans dah blah. So, aku assumed yang maybe someone is in critical situation. That's why bukan ambulans IIUM. 

Suddenly after class, Husna WhatsApp, conversation Madam kat group. And I was shocked at that time. 

Jadi, mari kita sama-sama sedekah kan Al-Fatihah untuk Sister Ainil Sofia, student Laws first year CFS IIUM Petaling Jaya yang telah kembali menghadap Illahi pagi tadi. Apa yang aku tau, maybe High Blood Pressure. Wallahuallam~

Bulan baik. Cuaca pun redup je. Alhamdulillah urusan segalanya lancar.

"Kenal ke?"

Memang tak kenal. Tapi, cukuplah apa yang jadi ni sebagai ingatan untuk kita. Ajal itu pasti. 

Yang pergi akan tetap pergi. Dan kita, kita yang bernyawa ini pasti akan pergi. 

No comments:

Post a Comment