In The Making.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

HewHew~ Agak keletihan rasanya berpiknik di KLCC.
HAHA. Kau hadooo?
Dah macam lawatan kanakanak sekolah rendah rasanya.
So, lepak sakan ahh tadi. And still. Aku ada masalah nak lelap timetime orang dok selubung selimutdan diulit mimpi. Yang aku dok busy transfer gambar lah bagai. Ngadap lah Handphone tu sampai Subuh. Haisyhhh~ Tabiat apa tah sejak dua menjak ni.

So, in the making of the Picnic, yang merupakan idea Wani itu, aku and Husna secara sukarelanya meng-offer diri untuk handle bab makanan. Well said. Ni memang kerja yang sangat sinonim dengan muka FiezaSudin gamaknya. So, Jumaat tengah hari tu gigih lah keluar nak beli bahanbahan bagai. LOL. Nak buat tuna dengan sardin je. Actually, ColdStorage kat JayaOne tu pun boleh tapi niat tu nak ber-movie senanya.



Tengok Unfriended. Sumpa LOL gila cerita dia. Serious!

Lepas tu memang aim AEONBIG je. Nak beli tuna, sardin, roti apa semua. Pastu ada tester Cadbury baru tu yang dalam iklan yang aku memang teringin gila tu.. Marvellous kaler pink dengan Hijau. Aku prefer hijau sebab toffee. Kalau pink tu dia candy pop. Dan..


Nasib baik sempat sampai before Ainur nak balik. Aku hanya membantu mengangkut tikar je turun bawah. Minta maaf Ainur. After bilik dah half empty by Ainur, tetiba rasa sunyi. So, kitorang pun campsite lah depan bilik sekali dengan Balqis. Haaa. Nasib bilik kitorang berdepan kauu. Dok bancuh air lah, sapu planta kat roti lah. Tu semua untuk menyempurnakan Picnic yang di-plan on the spot Selasa haritu masa meeting. Malam tu dok iron blazer pink Balqis sebab nak guna untuk photo shoot. Dok buat Mix n Match baju nak pergi Picnic. Haihh. Padahal Picnic kat KLCC je pun. So, Alhamdulillah. It went so smooth and almost perfect. Kenapa almost? Well. Susah kott nak cari benda yang perfect, so it still have slight mistakes. People said, "Belajar daripada kesilapan." So, memang dahsyat sungguh lah in the making kitorang  tu. Keluar masuk bilik aku, bilik Balqis. Yang nak inform, nak tanya nak memacam kat WhatsApp. For a while, kami busy ibarat menteri.

No comments: