Jawapan Psikologi.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Yeayyy! Sampai UIA Gombak lepas Maghrib tadi.
Alhamdulillah.

Sesak nafas lah jugak berjalan dari Junction 8 sampai Mahallah Maryam. HewHew~ Dengan angkut beg seberat tidak tu. HAHA. Dengan hujannya. Menguji kesabaran sungguh. Takpela. Sekurang-kurangnya merasa jugaklah Mahallah Maryam. HUHU.

*
*
*
*
*

Seperti yang telah dijanjikan.. Regarding on Pshychology Test yang aku dah post haritu, aku providekan jawapan untuk korang.

Untuk soalan pertama, kalau jalan yang korang nampak tu lurus, maknanya, korang nampak hidup korang senang dan tenang, tanpa masalah. Tapi kalau korang nampak bengkang-bengkok, maknanya korang nampak hidup korang banyak sangat masalah yang korang hadapi.

Soalan kedua. rupa hutan yang macam mana? 
Tebal dan besar? Maksudnya, semua masalah korang yang besar korang rasa membebankan korang.
Tebal dan kecil? Masalah besar yang korang hadapi korang mampu nak kawal.
Npis dan besar? Masalah simple je tapi korang rasa beban sangat.
Nipis dan kecil? Korang rasa masalah simple tu biasa je. Tak payah ambil port pun sangat.

Seterusnya binatang yang korang nampak. Sebenarnya binatang ini mencerminkan diri korang. Aku bagi certain binatang yang aku tau je.
Harimau=Garang. Monyet=Nakal. Gajah=Tak mudah lupa. Kucing=Bossy.
Ya. Sebenarnya aku kurang arif. Boleh rujuk manaman orang yang pro. HEHE.

Soalan keempat pasal rumah.
Pintu bertutup dan berkunci tu maksudnya korang susah nak terima pandangan orang.
Kalau bertutup tapi tidak berkunci, korang masih terima pendapat orang tapi still tapis dulu and tak terima bulatbulat.
Pintu yang terbuka pulak, maknanya korang terima pendapat orang seadanya.

Next, peti dalam rumah..
Kalau ada pemegang, maksudnya korang berdikari, tapi kalau takde pemegang, korang perlukan seseorang dalam hidup.

Soalan seterusnya, kunci.. Haaaa. Ni merujuk kepada jodoh korang. Ehemm. Laju.. HAHA.
Kalau terjumpa atas meja ke tergantung or terjumpa dedekat ke apa, maksudnya, jodoh korang tu ada depan mata korang je. Dekat je. Kalau terpijak ni kiranya Love in the first sight. Dan kalau korang kena cari kunci tu sampai korang jumpa, maknanya jodoh korang tu perlu dicari. Usahalah mencari ya? *kenyitmata*

Soalan second last. Binatang yang korang nampak lepas keluar daripada rumah tu.. Haaa. Itu merupakan sifat jodoh korang tu. Hummmmm. *senyumsinis* Macam binatang yang korang nampak masa masuk hutan kat atas tadi.. Tapi tu sifat korang, kali ni sifat partner korang.

Soalan last sekali..
Tindakan korang terhadap sungai bila korang jumpa.
Terjun? Korang memang suka ambil risiko.
Main cuitcuit je? Korang ambil risiko tapi berhatihati dalam memilih risiko tu.
Abaikan? Korang tak suka berdepan dengan risiko.

Jadi? Tak suruh percaya 100% pun. Sebab aku ulang lagi. Ni psikologi. Jawapan boleh berubah berdasarkan apa yang korang fikir. Persekitaran pun memainkan peranan. Gituu.

Husna dan Fieza

No comments: