Celebrate.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Disebabkan emosi melampau kerana diri ditinggalkan.. Aku letak tepi semua yang aku nak post. Banyak sebenarnya yang aku nak suarakan. Almaklumlah, anak muda katekoo. Tapi semua tu aku letak tepi sebab dengan nak exam nya semua. AcahAcah busy letteww. HAHA. By the way, Alhamdulillah. Aku dah settle paper LSA0144. Saya sudah ada di JB. Yeayyy!

Dan memandangkan harini dah masuknya tarikh 31hb Disember 2014.. Yang mana merupakan hari terakhir bagi tahun 2014 yang telah meninggalkan 1001 macam yang dah terjadi terutamanya di Malaysia sendiri. Tanah tumpahnya darahku.

Jadi, macam biasa lah kan. Setiap tahun baru, mesti ada konsert ambang tahun baru, nak buat count down and all that. Yeah. Memang akan ada. Every years. Tradisi? Hummm. But then, tahun depan which is esok, sambutan tu ditentang lah untuk dilaksanakan. Yela, kan dengan macamacam musibah semua. Dah macam tak menjaga sensitiviti pulak kan?

Jadi, bila konsert tu dah dibatalkan, semua macam.. Yeah. At last.. Bersyukur lah. Sekurangkurangnya duit yabg diperuntukkan untuk buat konsert tu boleh digunakan untuk perkara yabg lebih baik. Yedokk? Tapi, konsert tu digangi dengan Malam Cinta Rasul. And when I red that, I was.. Hummm. What?

Jap. Aku bukan serkular. Janganlah judge macam tu. Hesyh.

Ini pandangan peribadi aku. Sorry lah. Aku takde nas untuk disandarkan. Maknanya tak kukuh pun. Boleh je tolak.

Eventhough kau tak buat konsert tu, tapi kau buat event lain. Yes, event tu tak lagha pun. Indeed. Tapi, still dia mengeluarkan sejumlah belanja yang besar. Kan? Jadi, daripada duit itu digunakan untuk itu, ada baiknya pun bagi kat mereka yang memerlukan. Lagipun, it just tahun baru Masihi bukan Maal Hijrah pun. Mungkinlah sebab nak dekat dengan Maulidur Rasul. Tapi, cuba fikir logik, mana lagi afdal untuk didahulukan? Aku rasa event macam.ni, boleh je nak buat. Everytime, everywhere. Tak payah ada spesifik masa. So, dalam keadaan genting macam ni, give it to the person who need the most. Please. Lagipun benda macam ni bukan dituntut sangat pun. You're separating yourself with one of another.

Ahhh. Amekaww. Happy 2015 Day. Well. I'm not excited. TakNak! Nak stay 18. Taknak tambah umur lagi. SobSob.

No comments:

Post a Comment