Orang Luar Ibarat Daki.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Oh ya. Ahad terakhir di Johor Bahru. How I feel? Hummm...

Tidakkkkkkkk!

Next week dah daftar CFS dah. Wuuuu. Sem 2.

" HAHA. Dah macam drama TV je rasa kan? "
" Kakak. Memang kebanyakan cerita tu berdasarkan cerita sebenar pun. "

Okayy.

Well said. Kita lalui macammacam benda dalam hidup. Kadangkadang tak masuk dek akal kewarasan kita.

" Tapi kan Ayah, kalau tak dibuat cerita, orang lain tak akan ikut semua tu. Maksudnya, takde siapa ada idea nak buat benda macam tu. "

*ayahsenyum*

Brainstorm kejap.

Betul jugak. Zaman Rasulullah dulu ada ke media i.e. SuratKhabar, LamanSosial, TV etc.

Tapi, masih ada macammacam masalah, kerenah ummah dan sebagainya.

Betul la. Bukan TV je punca utama. Tapi, boleh jadi antara punca juga zaman sekarang.

So, what is the main factor?

Hati.

DushDush!

Hati ni susah kan nak kawal? Sebab tu semua permasalahan, semua penyelesaian dan semuasemua perkara bermula dengan hati. Ce sentuh seseorang menggunakan hati, waaaaa, keputusan dia awesome babehh. Tapi kalau kau sentuh dengan ego. Wahahahaha.

Untuk terlalu terbuka, macam membuka pekung di dada. Untuk terlalu menyimpan, takut memendam lalu menjadi dendam.

Jujur ku akui. Aku sakit. Sakit dengan apa yang terjadi. Mungkin orang nampak luaran. Hilai tawa, gelak sanasini. Tanpa tahu apa yang membelenggu.

ALLAH.
Aku tau. Aku tau kau tak akan menguji Hamba-Mu ini sekiranya dia tak mampu. Rabbi, bantulah aku. Demi mempertahankan legasi ini.

" Air dicincang tak akan putus. "


Gambar tak sabit. HAHA. Sekadar hiasan.

No comments:

Post a Comment