Our Weekends.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan pisang sekalian.

Hujung minggu ini aku habiskan masa dengan ex-SMKAJB-ians.

Planning sewa kereta Sabtu tengah hari untuk mengiringi Aida Suhailah. The one who'll study in Beijing too.
Well~ Tahulah kan. Semua orang Johor. Tiba-tiba drive di bumi KL. Haaa. Acano tu?

But then, we're upset.

Agaklah dalam beberapa minit nak sampai, Aida WhatsApp, " Korang lambat lagi ke? Kita dah beratur nak masuk dah ni.Takut tak sempat jumpa korang. "

Dan kami memang tak faham apa yang dimaksudkan dengan " Nak masuk " tersebut. Maka kereta dipecut 130 km/j. *Takdela laju mana pun. -___-

Tapi.

Alangkah hampa dan kecewa apabila sesampainya kami di KLIA tersebut..
" Aida. Kat mana sekarang ni? Kitorang kat KLIA dah ni. "
" Kita dah naik tren dah. Takpelah. Takde rezeki nak jumpa korang. Sorry susahkan korang datang sini. "
" Aida... "
Di sebalik kaca itu terlihatlah sebuah tren merah sedang menjauh..

Well said. Asma is the person who upset the most. Mestilah. Table-mate. Bestie.
Tapi cukup pesan aku, " Mungkin ALLAH nak pertemukan awak dengan Aida dengan satu pertemuan yang lebih manis dan indah lepas ni. In Sha ALLAH. Sebab tu DIA tak pertemukan awak sekarang ni. "

Meskipun mereka-mereka yang sampai KLIA awal pun hanya mampu melambai dari atas sahaja.

Credit goes to Iklil, for this picture. Jauhjauh dia datang dengan Hudaa dari Melakauu

Gambar pun jadilahh. 

Jadi.
Berbekalkan Photographer percuma yang ada. Faham-faham lah ye.

View tepi KLIA.
Dengan kelaparan yang melanda.. Maka, kami terus ke Seksyen 2, Shah Alam bagi mengisi perut.

Sempat singgah LamanSeni.



Lepas Maghrib, kitorang meredah i-City. Wuuu.

Nahh.






Kononnya nak supper Burger Bakar Abang Burn. Kononnya. 
Malangnya. Hampa dan kecewa. Dah tutup.
So. Kita lepak Mamak. 


Oh ya. Kitorang bermalam dekat hotel. Pisyo(Y)

Dan sebelum menghantar dinda-dinda Melakauu kat KTM, sempat juga meronda LamanSeniSeksyen7.
Gituu.





Gambar Family kononnya. HAHA.
Guyss. Thanks a lot.
Terima kasih sebab bagi aku banyak nama for this not-so-called trip.
" Selangor " " PowerBank " " JDT " 
Thanks for that. Sejujurnya, tiada sekelumit kecil hati pun. Tiada. 

Korang sangatsangat " Make my weekends "

Untuk penumpang kereta  putih time nak pergi sarapan tadi..
Ana asifahh jidan. 
Almaklumlah, first time bawak kereta auto. Jakun sikit.
Mahap jikalau membuat kalian rasa insecure. Kaki aku memang tercipta untuk tekan minyak.
Dan aku juga tercipta untuk menjadi penunggang motor dan pemandu kereta yang merbahaya. Sorry for being like that. ^^

No comments:

Post a Comment