What's Going On?

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Busy dengan presentation untuk subjek Islam and Other Religions. Pengumpulan maklumat untuk assignment Intro To law. Latihan-latihan untuk Arab dan Bahasa Inggeris. Haa. Baru rasa sibuk tu. Baru rasa masa tu penting macam mana.

Baru jadi Student Foundation.

But, this post is not going to be typed about my life in CFS.
Then, what's going on?

........................

Bila mana aku scroll timeline facebook mahupun twitter, banyak isu semasa yang dikongsikan. Kasiir.

Yang World Cup nya lain. Yang Pray For Gaza nya lain. Yang masih dengan 'PickUpLines' nya lain. Update biasa bulan Ramadan nya lain. And so on.

Yang ni,


Ni belum kes kena hentikan boikot barangan dari Israel sebab dikhuatiri akan menjejaskan ekonomi.

Heh~ Ni yang rasa kesal sebab tak minat Ekonomi ni. Ekonomi second choice kott. Ehh? Kalau tak, boleh cuci sikit pemikiran terhadap ekonomi ni.

So, what's going on babe?

It just...


What's going on Malaysians?

Actually that was my purpose on typing this.

To ask to Malaysians, What's Going On?

This,





Sebab aku pun rakyat Malaysia, jadi aku juga tidak terkecuali dengan persoalan yang telah aku timbulkan itu. 
Apa yang sedang berlaku?

Rasa cukupkah dengan doa yang dititip melalui tweets, moments status updates dan sebagainya?
Cukup?

Mungkin ya dan mungkin tidak.

Perhaps.

Awak, kalau kita cuma tawakal, doa, tanpa cuba untuk usaha buat sesuatu, awak rasa senang ke nak capai apa yang kita target? Yes. You may gain it. Tapi, mungkin ambil masa yang lama. 

Awak, jangan kencang mengutuk kekejaman musuh ALLAH tapi, tak cuba mengusahakan sesuatu yang mampu menumbangkan mereka. Ada apa dengan sembang di belakang? Apa yang boleh dilakukan dengan hanya duduk di kedai kopi dan mengecam tindakan mereka tanpa sebarang tindakan?

Noted for myself too.

Do boycott. Make du'a.

*Main purpose. Boycott. Ehh?

No comments: