To Put A Heart At The Suitable Place.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

How to put a Heart at the suitable place?
How?
How?!

Unfortunately, I didn't have the best answer.
The best, I mean.

Okay.
The suitable place you may put your Heart is, the place where You'll remember Your Creator.
That is.

That's the best answer.
I think.
Maybe.
Uhh~

Let me scream.
*arrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!*

Okay.
Back to normal. Back to what I want to type actually.

tett.tett.tett.

__________________________________________________________

Sebetulnya memang Hati itu harus diletakkan di tempat yang mana kita akan sentiasa ingat ALLAH. Sebetulnya. Semestinya. Semamangnya. Sepatutnya. Sebaiknya. Se-____-nya.. *Isi lah sendiri.

Tapi, aku nak membebel tentang hal yang lain.
Yang aku label sebagai, 'GeliGeli'.

Orang yang rapat dengan aku faham lah istilah tu.

*
*
*
*
*


Cc : GajahMerah.

Aku ego namun aku mengharap. Mengharap agar dapat kau buka satu ruang di hati untuk berkenalan dengan aku.
Cuma berkenalan. Berkenalan sahaja. Berkenalan.
Tapi, aku sangat sedar. Aku sangat sedar yang kau tak pernah sedar kewujudan aku. Tak pernah.
Lalu, apakah yang mampu aku harapkan? Mengharapkan kau memulakan semuanya?
Tidak. Tidak mungkin. 
Semua tidak akan terjadi sekiranya aku tak mulakan dulu. Aku tau tu. Aku amat tau.
Tapi, aku ulangi. Aku ego. 
Maaf.

*
*
*
*
*

" Fieza, Si Dia minat kau. "
" Fieza. Abam tu suka kau la. Look at his way. I knew it. "
" Fuyooh. Untung Fieza ada orang care pasal dia. Untung ahh. " 

SyuhhSyuhh~

You know what? Aku suka ambil enteng perkara sebegini sebab the main purpose aku satu je.
To put my heart at the suitable place. I repeat. My.

Suitable?
HAHA. Aku je rasa dengan menanti tu aku akan dapat yang 'suitable'.
Sebab aku sangat mengahrapkan GajahMerah. Sungguh. 
Tak tau kenapa.

Bajetlah dia tu suitable kan. Palengg~

__________________________________________________________

Okay then.
With my drama yang bakal membuat semua orang muntah darah dengan mata berpinar membacanya.
I stop here. HAHA.

The point is :

Hati itu hanya layak diletakkan di tempat yang betul-betul sesuai. Bukan yang kau rasa sesuai. Tapi yang sebetul-betul sesuai.
Maksudnya tempat yang mana telah tercipta untuk kau.
Babe. No worry please. 
ALLAH dah settle up semua tu. Tunggu jela mananya yang sesuai tu.
Kalau mati sebelum sempat menemui the place tu, don't worry then. Sebab maybe the place tu telah tersedia di atas sana. Haaa. Best tak? Best kan? So, no worry dude. No worry.

No comments:

Post a Comment