Kahwin.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Sejak kebelakangan ni.
Sejak kebelakangan ni timeline twitter aku sangat dipenuhi dengan tweet 'Kahwin'.

Well~ Aku pun tak tau kenapa.


Aku bukan anti-kahwin.
Jauh sekali taknak berkahwin suatu masa nanti.
Tidak sama sekali.
Weh, aku perempuan kott. 
Aku pun manusia. Rileks la.

Cuma.
'Geli-geli'.
Faham kan?

It sounds creepy actually.

For me.
For me lah.

Lebih kepada macam ni,


Faham kan?

By the way, whether you're getting married at a very young age or at a very old age, there's pros and cons actually.
Both have pros and cons.

Bak kata pepatah Fexxa, " Baik aku dirikan rumah sebelum dirikan masjid. "

Pepatah itu tidak boleh digunakan dalam mana-mana karangan BahasaMelayu. HarapMaklum.

So, takde istilah which is better.
Oh. Mungkin sebaik-baiknya berkahwin awal kerana syaitan akan menangis.
Haaa. Tuh ayat-ayat dalam media sosial kini.

Okayy. Whatever.
Pilihan di tangan korang.

Sebab aku ulang sekali lagi, " There's pros and cons. "

Dan, sila abaikan segala pandangan orang-orang sekeliling. Kita yang nak kahwin kan? Abaikan. Asalkan apa yang kita buat tu benda baik.
Cukup.

No comments:

Post a Comment