A. Stands for Adik.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

A few days ago.
Someone tweeted about 'Adik'.

Segarang mana pun seorang Kakak terhadap Adiknya, sebenarnya dia sangat sayang Adiknya itu. Percayalah. Walau sejahat mana pun Kakak tu layan Adik. Walau marah macam mana sekalipun Kakak tu marah Adiknya. Percayalah.
Kerana aku seorang Kakak.

So here's.


Kami berdua.
5 tahun beza.
Gaduh bersama.
Rahsia bersama.
Tinggi sama. Erk~ She's taller than me actually.
Orang lain selain bestie aku yang tau the real me, inilah dia. Adik aku.
The 'tak cukup bulan' of Fexxa.

Someone told, " Orang selalu kat sekolah lain, kat rumah lain. "

Well~ Maybe sekolah lain. Tapi, kalau kat asrama tuh memang gambaran kat rumah lah jawabnya. So, sesiapa yang pernah satu dorm dengan aku, that's me when I'm with my Adik.

Kalau tak takde Adik tanya aku, " Kakak ni tak makan ubat ke? "
Dengar banyak cakap. Cakap sorang-sorang.
Adik, you'll miss that.

And,
Adik.
Apa pun yang Kakak buat, cakap, you need to know that I'll always Love you. Seriously.
Sayang Adik. 

No comments: