Hari. Hari. Hari. Selamat Hari Jumaat!

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Jadi, apa pendapat Fieza mengenai Hari Ibu, Hari Bapa, Hari Guru, dan hari-hari selainnya? Yang disebut sebagai apa-apa hari.

Pehh~ Soalan macam aku ni Penceramah Bebas yang dapat Certification.

Meh rerapat. Dengar pendapat aku.

Hari Valentine ditolak dan ditapak sejauh-jauhnya daripada ruangan ini. HarapMaklum.

__________________________________________________________

Setiap tahun pasti ada post berkaitan Hari Ibu yang dikatakan bersempena dengan sambutan Mother Teresa.
Haihh~

Maksud hadis,

" Sesungguhnya setiap perbuatan itu dimulakan dengan niat.. "

So, kalau niat tu nak menghargai Ibu, just carry on. Niat tu penting.

Pastu ada statement pulakk.

" Setahun sekali je ke hargai Ibu? "

Oh man!
Birthday kau setahun sekali. Kau celebrate.
Maknanya kau hargai diri kau setahu sekali je ke?

Open mind babe. Open! Kauu. Open mind terus ayat.

Aku bukan parti berhaluan kiri mahupun berhaluan kanan, apatah lagi parti berhaluan bebas. Eh? Namun begitu kita punyai akal yang telah dikurniakan oleh ALLAH S.W.T.

Maybe bukan setahun sekali kita hargai ibu, bapa, guru, whoever, dan diri kita sendiri. Tapi, mungkin sekali dalam setahun tu kita nak buat yang lebih baik. Yang sangat gempak. Celebrate. Kan? Tak salah rasanya selagi tak melanggar batas syariat.

__________________________________________________________

Ini sekadar pandangan aku. Bukan hukun yang wajib diambil. HarapMaklum.

You know 'pandang'an.

No comments:

Post a Comment