Istilah lain? Couple? Nonsense.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.


Ouch.

*
*
*
*
*

Trend sekarang.

"Eh, kitorang tak 'couple' pungg. Kan 'couple' tuh haram. Kitorang kawan je." 

Oh. Yeke? Ea? Iye? Betul ni? Yang bener?

Ala. Cliche je semua tu. Kan? Kan? Kan?

Kenapa cliche? Kenapa? Kenapa???

Ini pendapat aku. Cuma pendapat yang hendak dikongsi. Kalau salah, mohon ampun. Mohon maaf. Sila tegur. ThankYou.

*
*
*

Sila buka fikiran anda-anda semua. Buka. Sila fahamai yang yang aku nak sampaikan. Hal ini lebih kepada mereka-mereka yang mempunyai that feeling antara satu sama. Akan tetapi, mereka tidak meng-declare-kan hubungan mereka sebagai ber'couple'. Ehem. Sayang-sayang sekalian. Ketahuilah anda bahawasanya Couple boleh terjadi tanpa perlu di-declare-kan? Hah?! Haa.. Buat-buat terkejut. Lempang nak lempang? 

Look, ce kau tanya sebilangan besar orang yang ber'couple'. Apa dorang buat?

- Mesej
- Call
- Berjumpa
- blablabla *yang sewaktu dengannya.

Kan? Kan? 

Okay. Meh nih cek nak tanya kat hangpa semua. Apa yang hangpa semua buat dengan orang yang hangpa kata 'kawan' ja tu? *Tekeluaq loghat kampung cek. Habaq. Habaq kat cek. Hangpa buat apa? Benda sama. Mesej. Kan? Tak payahlah nak menipu. 

So, please. Korang menidakkan sesuatu hubungan 'couple' itu kerana tidak di'declare'kan tapi, ianya merupakan 'couple'. Seram tu. 

Okayy. Tak cakap pun aku ni sebaik-baik manusia pada abad ini. Cuma, ini juga salah satu cara untuk aku memberi ingatan pada diri ini. Saya juga manusia biasa. Wajar diteguri jika tersilap. Kadang-kadang tanpa kita sedar, kita tersilap. Dan waktu itu kita perlukan teguran. So, cuba buka mata hati untuk terima teguran orang. Pisyo (Y).

No comments:

Post a Comment