Aku Juga Punya Perasaan.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal da Pisang sekalian.

When people asked, 'What was your Bad Moment at PLKN?'

And, I proudly replied,

"Bila aku kena baca ikrar masa baris 6.20 pagi dan disergah oleh Timb. KJ Fizikal dari belakang sebab suara aku tak cukup kuat." *My bad. Tak guna suara perut. Fine.

That's really bad memory there. Sumpa. No lie.

Itu satu-satunya asbab aku memang kurang gemar dengan JL-JL di situ. Mahapkan saya. -_- Ini pengakuan jujur dan ikhlas.

Dan yang paling aku anti habis-habisan ialah '3 Serangkai'. Yes. Menyampah. Benci.
Aku jenis yang akan kurang ajar dengan orang yang kurang ajar dengan aku. Faham-faham sendiri.
Aku jenis yang tak boleh terima bila orang sengaja nak malukan organisasi aku depan public. e.g. Batch dan sebagainya. Memang orang itu memohon ke'badi'an aku yang abadi.

But then, two out of three of them had realised me. One thing.

" Walaupun seseorang tu buat jahat, jangan sampai kita tutup mata dengan kebaikan dia. "

Jadi, apabila mereka telah melakukan sesuatu yang aku rasa macam, "They care about us." Aku akui, aku seorang yang mudah simpati, mudah tersentuh hatinya.

Saya minta maaf di atas kekurang ajaran saya terhadap Cikgu-cikgu.

I feel sorry for you, Cikgu.


Aku tak tau cerita sebenar. Mungkin.

Tapi, setakat yang aku dah sebarkan pada mereka, ada feedback negatif yang aku terima. Ya, aku akui. Aku akui memang organisasi kita sangat tak suka '3 Serangkai' itu. Tapi, just like what I've mentioned, jangan sampai baik seseorang tu kita tutup mata. Kerana, aku juga punya perasaan simpati kepada orang.

Dan jangan sampai orang yang tak bersalah terus-terusan dipersalahkan. 

Kesian orang tu. Bertubi-tubi kena seranah. Padahal dia pun tak tahu menahu pasal baju tu. It's okay. Kalau semua beres, aku dengan Maya akan cuba hulurkan bantuan kami. Pisyo. (Y)

No comments:

Post a Comment