Prank.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
Epal dan Pisang sekalian.

Sila bersiap sedia dengan bebelan yang berjela.

So here's a video. Prank. Last year.


Sebagai bekas pelajar asrama, banyak jenis prank aku aku tau.
Birthday Prank, SMS Prank, Prank Call, Prank Hantu macam video kat atas nih.
Video nih ayah yang tunjuk kat aku last year. Sengall lah agak video nih.

The most popular prank dekat asrama, PrankCall. Tapi, aku rasa aku tak pernah terlibat dengan PrankCall secara langsung, it just secara tak langsung sebab memberi sekeping syiling. Prank yang pernah aku terlibat pun BirthdayPrank and Prank kat atas tuh. 

Kepada BirthdayGirl yang kena Prank dengan aku, mohon mahap. Kenangan tuh. 

Meh aku share pasal Prank kat atas tuh.

Terfikir jugakk, nak rahsiakan, tapi sekolah dah habiss kott. So, meh kita share setory.

Memusim SPM, memang ramai perempuan yang tak pergi kelas except kalau ada kelas je. So, kelas memang gelap, sunyi dan lengang.
Then, one night, aku, Thia and Memai pergi sekolah sebab nak amik buku. Tanpa buku, memang aku melangut jela kat dorm. 
So, kami bertiga mengorak langkah menuju ke sekolah.
Okayy, kelas bermandikan lampu. Ada orang kat situ. Ada orang. 
Sampai kat tangga, semua kelas gelap-gelita.. Ohmai. Asal tetiba gelap-gempita begitu?
Tetiba dari jauh nampak kelibat 3 orang manusia sedang berjalan sambil menjerit, 'Iklillll oo Iklilll'
And kami berpandangan.. Sape Iklil?
Buat tak tau je. 
Tetibe, masa lalu kat satu kelas nih, pehh!
Kain putih tergantung kat kipas. Sumpa lawak doh.
Okayy. Aku amik buku apa yang patut and tetiba muncul Zahra and AlyaAmira.

"Korang nampak tak kat situ?"
"Oh, binatang fake tuh? Nampak je."

Terfikir untuk curi kain putih dengan songkok yang tergantung tuh.
Nak bawak balik asrama..
Tapi, tanduk aku tetibe terkeluar pulokk dohh.
Mereka-mereka juga memberi idea yang agak bernas..

Aku tak pernah amik risiko untuk masuk tandas lelaki dan menggantung kain putih itu dalam tandas tu. Err, Thank guyss for menjaga line. Ngaah~ 
Gua tau benda tuh tak menakutkan pun. Yeah! I need more time to plan the best Prank. Takpelah. Cukuplah untuk memuaskan hati aku.

And that was our Prank.

No comments: