#TiadaTajukYangSesuai

Tadi masa tengah bosanbosan, try la jenjalan kat blogblog orang.
Tibatiba, aku ada perasan satu entry dari Let's Talk .
Ada isu pasal tudung gaya Hanatajima yang ala-ala Yuna tu, menyamai gaya paderi wanita Kristian.
Then, Ustaz Zulkifli Ahmad, penceramah sepenuh masa yang berasal dari Kedah tu, bagi pendapat.
Antara pendapat beliau,

" Duk kira apa dia nak bertudung.. Selagi mana dia nak bertudung pakai la macam mana pun.. Yang kita duk geram yang tak bertudung.. Kenapa tak menegur orang yang tak bertudung.. Tu tandanya orang kita dah hilang fokus.. Dia tak tahu yang mana menjadi keutamaan dan yang mana tidak menjadi keutamaan.. Bagi saya orang perempuan nak pakai tudung macam mana pakai pun takpa, yang penting dia nak pakai tudung..

No comments: